Két kislányt ragadott el a Tisza: „Talán, ha kicsit hamarabb odaérek, mindkettőt egyszerre csónakba tudom emelni” – videó

Megosztás

Ha pár perccel előbb ér oda, akkor a másik gyerek életét is megmenthette volna – ezt mondta a férfi, aki kimentette a Tiszában Benknél elmerült testvérek egyikét.

Pénteken egy testvérpár a nagybátyjukkal ment le a partra fürdeni a Tiszában, ám pillanatok alatt elsodorta őket az erős áramlat és elmerültek a vízben. Több mint egy kilométeren keresztül együtt lebegtek a felszínen, majd hirtelen a nagyobbik lány eltűnt.

– Egyébként a két lány az egyáltalán nem tudott úszni. Csodával határos az is, hogy 1,2 kilométert úgy lebegnek a vízen, higgadtan, hogy nem történt nagyobb tragédia – nyilatkozta az a férfi, aki az egyik lányt kimentette a vízből a Tényeknek.

A férfi a helyi kempingben volt, amikor a rendőrök szóltak neki, hogy két kislány elmerült a Tiszában, amire ő azonnal csónakba ugrott. Alig ment pár percet a vízen, amikor meglátott egy gyereket kapálózni: odament és kihúzta a 9 éves kislányt.

Amit a gyerektől tudtam kérdezni azaz, hogy nem sokkal a rátalálásom előtt váltak ketté, perceken múlott az egész. Talán, ha kicsit hamarabb odaérek, mindkettőt egyszerre csónakba tudom emelni, de ezt már nem lehet megtudni – mondta az életmentő férfi.

A másik, 12 éves kislányt még mindig keresik, pénteken este a vihar miatt egy időre fel kellett függeszteni a keresést, szombaton pedig a zavaros víz miatt. A kisebbik testvért kórházba szállították.

A testvérpár édesanyja teljesen összeomlott a történtek miatt, és a helyiek azt beszélik, hogy megpróbált véget vetni életének. A Tisza ezen szakaszán ráadásul tilos a vízbe menni, ezért nagy valószínűséggel büntetőeljárás fog indulni az ellen a felnőtt ellen, aki a tragédia idején a gyerekekre vigyázott.

Úgy tudjuk, nincs meg még az a két férfi sem, akik a Tiszába fulladhattak január elején, amikor éjjel horgászni mentek Tiszaroffnál.

Forrás: Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek